Er du nysgjerrig på hva FASD (føtalt alkohol spektrum forstyrrelse) er? Visste du at det nylig er utarbeidet en nasjonal retningslinje for utredning av FASD hos barn og unge? Nå har du en unik mulighet til å få innsikt fra en ekspert! Gro C.C. Løhaugen, nevropsykolog og leder av Regional Kompetansetjeneste - medfødte russkader (HSØ) ved Sørlandet sykehus i Arendal, vil lede oss gjennom et faglig sterkt, informativt og lærerikt foredrag.
Dette møtet er åpent for alle – både medlemmer og ikke-medlemmer av FASDNorge. Uansett om du jobber i skole, barnehage, PPT, NAV, kommunale tjenester, er pårørende, eller har en rolle i spesialisthelsetjenesten, eller om du jobber med noe helt annet, er dette en unik mulighet til å tilegne deg kunnskap om og/eller oppdatere deg på et tema som angår mange.
Det vil være mulig å stille generelle spørsmål underveis i foredraget, ikke knyttet til enkeltindivider. I tillegg kan dere sende inn spørsmål i forkant. Spørsmål sendes til arrangør her på Facebook eller til FASDNorge sin epost: kontakt@fasdnorge.no, innen 24. mars.
Gro C.C. Løhaugen er spesialist i klinisk psykologi, nevropsykolog og leder av Regional Kompetansetjeneste - medfødte russkader (RK-MR), Helse Sør-Øst ved Sørlandet sykehus i Arendal. Hun har en doktorgrad innen nevropsykologi, og mottok i 2023 Psykologprisen for sitt engasjement rettet mot en sårbar og glemt pasientgruppe. Hun har vært initiativtaker og primus motor for etableringen av Nordens første og eneste kompetansetjeneste for barn og unge med medfødt russkade, og har selv ledet tjenesten siden opprettelsen i 2015.
For å delta meld deg på arrangementet på vår facebook - FASDNorge
«Fetal Alcohol Spectrum Disorders" (FASD) er en internasjonal samlebetegnelse
for et vidt spekter vansker som kan oppstå hos barnet ved eksponering for alkohol i svangerskapet. Oversatt er det ´Føtalt alkohol spektrumforstyrrelse´
Vi har lengtet lenge etter økt kunnskap om FASD i samfunnet, økt kunnskap i møte med barnehage, skole, helsesektor, utdanning, hverdagen generelt og på alle andre arenaer og i alle aspekter av livet.
Vår visjon er at alle skal vite, forstå og bidra mer til et samfunn som
kan favne og tilrettelegge i samarbeid med mennesker med FASD.
Det vil derfor være av betydning at man drar inn elementer som ikke bare omhandler FASD, men kunnskap om avhengighet, psykisk helse, marginalisering, utenforskap, nevromangfold, traumer, sanseintegrasjon, utdanning, tilrettelegging, familie og mange andre temaer som vil påvirkes i et livsperspektiv.
Tanken er at mer kunnskap vil bidra til å redusere stigma og et samfunn som i seg selv kan være forebyggende både for inntak av alkohol i svangerskap, forebygging av sekundærvansker og bidra til muligheter.
Vi ønsker å drive informasjonsarbeid og likemannsarbeid, både for og sammen med familier, mennesker med FASD og pårørende. I tillegg ønsker vi å dele vår erfaring og være en stemme for en gruppe i samfunnet som til nå har fått lite fokus.
Fokuset vårt vil i stor grad være på å dele kunnskap som kan gi forståelse for kompleksiteten, og en mer helhetlig tenkning med fokus på å forebygge sekundærvansker. Visjonen er at alle skal vite, forstå og bidra mer til et samfunn som kan favne og tilrettelegge for mennesker med FASD.